Om jag fick ta tillbaka 7 serier, skulle det vara dessa

augusti 09, 2019

Jag tänker ofta på serier som inte finns hos oss längre. Kanske glamouriserar jag serier i efterhand, kanske är jag lite för sentimental, men så är det. Detta ledde mig till en tankeställare - om jag fick ta tillbaka ett visst antal serier, vilka skulle det vara? För mig, skulle detta bli en lång lista utan tyglar. Därför gav jag mig en gräns på sju. Om jag fick ta tillbaka sju valfria serier, vilka skulle dessa vara? Svaret får ni här nedanför.

Somewhere Between.

Hart of Dixie


Om jag bara hade chansen att ta tillbaka en serie, så hade mitt beslut varit relativt enkelt. För det finns en serie bland mina absoluta favoriter som hade mycket, mycket mer att ge. Och det är Hart of Dixie. Vi fick spendera fyra säsonger i det fantastiska Bluebell, men jag tror att serien hade klarat av minst en-två till. Det kommer alltid vara en av mina favoritserier, och en serie jag skulle ta tillbaka utan att ge en minsta eftertanke.

How I Met Your Mother

Det kanske känns onödigt att ta tillbaka How I Met Your Mother, en serie som faktiskt fick så många säsonger som den fick. Men How I Met Your Mother är en serie jag saknar nästan varje dag, en serie som jag önskar att vi hade mer avsnitt av. Visst kanske jag förstår att jag aldrig skulle bli mätt, att mer avsnitt inte skulle hjälpa, men det tomrum som existerar hos mig efter How I Met Your Mother gör mig ledsen mer än vad det borde. Därför skulle jag ta tillbaka How I Met Your Mother, om jag hade chansen.

Designated Survivor

Att tänka på Designated Survivor gör mig sur. När serien släppte sin första säsong, var det den bästa serien jag hade sett på länge. Jag kunde inte få nog av Designated Survivor. Sedan kom den andra säsonger, som inte var vad vi hade förväntat oss. Den var inte alls lika bra, och jag tog ett uppehåll. Sedan lades serien ner, och jag tänkte att jag inte skulle kolla på den andra säsongen. Tills Netflix räddade serien. Då kollade jag snabbt ikapp serien, och slukade den tredje säsongen när den kom. Jag var så nöjd. Det kändes som att mitt älskade Designated Survivor var tillbaka. Tills Netflix lade ner serien, igen, för några dagar sedan. Varför lägga ner en serie med så mycket potential, två gånger?

Friends from College.

Friends from College


Om det är en nedläggning på min lista som jag faktiskt förstår, så är det Friends from College. Det var ungefär jag och kanske tio till människor som faktiskt uppskattade den här serien. Jag förstår att Netflix inte vill fortsätta med en serie som ingen tycker om. Vad jag är mer ledsen över, är just det faktum att ingen tyckte om Friends from College. För jag älskade den här serien. Jag önskar att vi kunde få mer tid till att lära känna detta dysfunktionella kompisgäng, och det hade absolut varit en av sju serier jag hade tagit tillbaka.

Deception

Jag har aldrig varit så insatt i en serie som jag var med just Deception. Jag klickade verkligen med seriens fans, och vi hade en väldigt tight grupp på Instagram. Därför var det extra hjärtkrossande när serien lades ner efter en säsong, och avslutades på en cliffhanger. För jag förlorade inte bara serien, jag förlorade alla dessa fantastiska människor jag hade lärt känna. Jag startade en enkät, en enkät som fått över tjugo tusen signaturer, om att rädda serien. Men ingenting hände. Om jag hade chansen, skulle jag ta tillbaka Deception. Kanske bara för en andra och sista säsong, men till och med det hade varit tillräckligt. För allt är bättre än det vi faktiskt fick.

Sleepy Hollow

Det är inte många avslut som har gjort mig så ledsen som Sleepy Hollows har. Precis som med Designated Survivor var Sleepy Hollow en serie jag hittade igen. En serie som jag från en början älskade, men som jag tappade någonstans på vägen. En serie som kom tillbaka till mig, bara för att krossa mitt hjärta. För det var precis vad Sleepy Hollow gjorde. Förstörde mig. Men vad som är speciellt med just Sleepy Hollow, var att serien kunde hitta en nytt jag efter att ha förlorat allt. Den fjärde och sista säsongen var riktigt, riktigt bra och jag hade mer än gärna sett mer av denna serie.

Somewhere Between

Den serie som skulle få min sjunde och sista räddning kanske är lite chockerande, men det är Somewhere Between. Somewhere Between är en serie många antagligen har missat, men den kom för två år sedan och fick bara en säsong. Paula Patton och Devon Sawa spelade huvudrollerna, och det var kriminalserien från mina drömmar. Visst fick serien ett lyckligt slut, visst fanns det kanske inte så mycket mer att hämta. Men jag hade gärna sett en till säsong av Somewhere Between. Det fanns något speciellt med serien, något som verkligen tilltalade mig.

You Might Also Like

3 comments

 1. Oj, jag hade helt missat att Friends from Collage var nedlagd. Såg fram emot en andra säsong, mycket tråkigt som du säger. Var ju skön humor och hade bra skådespelare, men det var sällan man hörde någon annan prata om den tyvärr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Serien fick två säsonger! Blev nedlagd efter den andra, som finns på Netflix.

   Radera
 2. vilket bra inlägg. Kul att få läsa om serier andra saknar :)

  SvaraRadera

Populära inlägg

Mitt serieschema

 • Måndag:
 • Tisdag: Grand Hotel
 • Onsdag: Good Trouble, Four Weddings and a Funeral
 • Torsdag: Younger
 • Fredag:
 • Lördag:
 • Söndag: Sweetbitter